Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 14:49 - Уолт Дисни - историята на един вълнуващ живот
Автор: deepimpact Категория: Забавление   
Прочетен: 9375 Коментари: 5 Гласове:
3



image   image


Едва ли има човек, който да не е чувал за Уолт Дисни. Аз лично съм пораснала с филмите на Дисни и съм влюбена в неговият приказен свят. Замъка в началните надписи на филма е като печат, гарантиращ велико изживяване. Едва ли има филм на Дисни, който да не съм гледала.

Но кой е Уолт Дисни? Кой се крие в най-високата кула на вълшебният замък? Уолтър Елиас Дисни е едно от петте деца на Елиас и Флора Кол Дисни. Роден е на 5-ти Декември 1901 год. От малък обичал да рисува. Детството си прекарва във ферма. След края на първата световна война се отправя към Холивуд само с 40 долара, лист хартия и молив в джоба. С един от братята си започват бизнес, като двамата правят рекламни анимационни клипове.

През 1928 година (по време на предишната световна криза), докато пътува във влака създава първата скица на Мики Маус. Малко извесно е, че гласът на Мики Маус е самият Уолт Дисни. "Параходът на Уили" е първият анимационен филм със звук и нечуван хит в онези мрачни времена. Последват години на небивал успех, награди, а с филмът си Снежанка и седемте джуджета, Уолт печели и Оскар + 7 малки Оскарчета. През следващите няколко години, студиото му създава Пинокио, Фантазия, Дъмбо, Бамби. През 1955 год. Дисни успява да осъществи своят проект-мечта, а именно паркът Дисниленд. Неизброими са децата, чийто смях е приютило това вълшебно място.

Дисни умира от рак на белите дробове в Калифорния, на 15 декември 1966 година.

Уолт Дисни е една мечта, сещате се, онази - Американската. Нямаш си нищичко освен талант и надежда в повече и това е достатъчно. Достатъчно да се превърнеш в икона.

Има много успели хора на този свят, но онези, които са успели карайки, другите да се усмихнат, се помнят вечно. Всеки човек помни причината за онзи невинен, чист, истински детски смях, който сякаш идва от сърцето. За това тези филми не остаряват. А Уолт Дисни живее в тях. В пантовчицата на Пепеляшка, в Светът на небивалиците на Питър Пан, в песента на Снежанка, в ушите на Дъмбо, в приключенията на Джак Спароу, във светещата коса на Рапунцел...(отплеснах се, но мога да продължавам до безкрай да изброявам и пак няма да е достатъчно).
Та, мисълта ми е, че когато човек наистина обича това, което прави, което създава, несъзнателно оставя частица от себе си. Независимо дали ще е роман, картина, филм или гердан от макарони :) Във всичко, което създаваме с любов, влагаме част от душата си. Така че човек никога не умира наистина, той живее в това, което е обичал приживе.
И сякаш за да ни докажат това, наследниците на Дисни, в началото на всеки нов филм, са добавили онази първа скица на Мики Маус, който си подсвирква доволно с гласът на Уолт. Ето как от една малка мечта, скицирана във влака, в тежки времена като днешните, се ражда началото на анимацията.



Гласувай:
3



1. анонимен - Чудесен постинг!
17.03.2011 16:06
Благодаря!
цитирай
2. martiniki - много ми хареса и на мен, незагубилата пантофчицата на Пепеляшка:)
10.04.2011 20:57
аз си имам личен спомен с Дисни, първия ми портрет, който баща ми е рисувал(като бях малка ми казваше, че мен е рисувал преди да се родя), е всъщност Снежанка на Уолт Дисни, но това разбрах години по-късно, като гледах филмчето...баща ми беше прерисувал Снежанка, с червената панделка и зелени очи
цитирай
3. deepimpact - :)
11.04.2011 10:23
Много мило. Какъв чудесен спомен имаш. Да си го пазиш близо до сърцето.
Усмихнат и слънчев ден от мен
цитирай
4. анонимен - backlinks service
15.08.2011 01:18
This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!
цитирай
5. анонимен - If you want to make $10-$150/hour and up to
11.01.2012 17:51
If you want to make $10-$150/hour and up to $3500/month of your free time working at
home part-time then this is the most important message you’re ever
going to read.

Here’s why:

“Businesses need ME! They’re paying me money – CASH – to a
36-year-old work-at-home mother to get my opinion.”

http://www.cash-reward-surveys.info/surveys.html

Guess what?

They also need YOU!

I’m not a marketing expert or a sales gal. In fact, I know very
little about business. But I do know exactly what I like and what
I don’t like. I know what products I would buy and what services
I would use.

Guess what? This is exactly what large companies are paying me
for. They need to know what their average customer needs and
wants. So these companies pay millions of dollars every month to
the average person. In return, the average person, myself
included, answers some questions and gives them their opinion.

You’ve got to try this out. Just click on the link below and
check it out yourself.

http://www.cash-reward-surveys.info/surveys.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deepimpact
Категория: Забавление
Прочетен: 104778
Постинги: 19
Коментари: 40
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031